woensdag 20 juli 2016

Muur wit

Muur wit

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Welke tint wit is voor welke situatie nou het beste? Dus stortte ik mij in de wereld van de wittinten. De toppers van witte verf op de muur. Ik ken veel mensen die bij de intrek van hun nieuwe huis alle muren wit hebben geverfd.


Een kleur kiezen kan erg lastig zijn, dus is wit vaak een voor de hand liggende keuze. De glansgraad van de verf speelt ook nog een rol in hoe je een witte kleur ziet. Een wittint in hoogglans lijkt witter dan witte , matte verf.


Kies voor een beetje contrast bijvoorbeeld een matte verf voor de muur , en verf de kozijnen en deuren in dezelfde tint maar dan in zijdeglans of hoogglans. Dezelfde kleur, maar toch lijkt het anders. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online. Wijnvlekken op witte muren schoonmaken. Als er wijnvlekken of andere hardnekkige vlekken op je witte muur terecht zijn gekomen, zal je de big guns moeten gebruiken.


En met die big guns bedoelen we zout, Spa rood of bleekmiddel (extra tips: verdund chloor, tandpasta of schimmelreiniger – ja, echt!). Kies voor grote oppervlaktes één tint, maar speel in accessoires, stoffen en meubilair. Wit staat voor reinheid en zuiverheid. In de woonkamer, keuken, eet- of slaapkamer: wit is altijd goed. Het is veelzijdig en laat zich gemakkelijk combineren met divers meubilair, talloze accessoires en decoratieve items.


Daarnaast heeft wit een rustgevende werking en staat het fris en licht. Een aantal jaren geleden heb ik mijn muren donkergrijs geverfd. Heel leuk, maar het past niet bij mijn vloer of de rest van de inrichting. En dus heb ik het in mijn hoofd gehaald om het weer wit of net van het wit af te verven.


Muur wit

Eigenlijk wil ik dat verf in één keer dekt, maar of dat mogelijk is? Wij willen deze muren wit maken. Nu hoorde ik dat ik het beste deze muren eerst roze kan maken, dan zou het wit beter dekken. Om een bruine muur weer wit te krijgen zou daar het beste eerst een licht grijze laag overheen moeten.


De randen en hoeken van je muur of muren verf je eerst met een kwast, pas daarna verf je met je verfroller. Zorg er voor dat er voldoende verf op je roller zit, en plaats je roller voorzichtig op de muur. Een muur verven zonder strepen doe je door niet té hard op je verfrol te drukken.


Muur wit

Wil je snel met de schilderbeurt klaar zijn en dus goed dekkende muurverf? Wil je een structuurverf of een bepaald effect, zoals bijvoorbeeld een beton-look? Er zijn zo veel mogelijkheden voor de verf op jouw muren , neem gewoon eens een kijkje online bij Praxis.


We willen echter nu de hele muur (kamer is van een dochter geweest, die nu elders woont) weer wit hebben, zonder te zien dat een deel ooit bruin is geweest. Je ziet het vaak, die witte aanslag op buitenmuren. In de meeste gevallen van witte aanslag op je muur gaat het om zouten die door vocht uit de bouwmaterialen zoals bakstenen en cementmortel gespoeld worden.


Oplossing van witte uitslag metselwerk. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om iets tegen de witte aanslag te doen. Eens in de zoveel tijd word ik krankzinnig van kleur en moet alles weer wit , meestal latex ik het wit maar bedenk net eigenlijk of jullie tips hebben voor een mooie wittint op de muren ? Ik hou van zo wit mogelijk wit , wil geen een drupje geel erin. Op bakstenen in gemetselde gevels kan een, visueel hinderlijke, witte uitslag voorkomen.


Hoe ontstaat deze uitslag? Bij nieuwbouw geldt dat in eerste instantie droging aan het oppervlak plaats vindt. Latex verf wordt ook witte muurverf genoemd. Met latex verf aan de muren creëer je een ruimtelijk gevoel in huis waardoor je meer kunt spelen met details!


Muur wit

Wij hebben een modern huis met in de gangen witte muren , in de kamer zijn alle wanden gekleurd met lichtgrijs en taupe! Gangen komen zonder deuren uit op keuken en kamer! Keuken is volledig wit , meubels wit , zwart en hout.


Op de vloer ligt een betonlook tegel, de deuren en de binnenkant van de voordeur zijn wit. Een kleurtje op je muren kan een wereld van verschil maken in je interieur. Het is dan alleen wel belangrijk dat je de juiste kleur en plek kiest, want anders kan het helemaal verkeerd uitpakken.


Volg dit stappenplan en je weet welke kleur je moet kiezen voor je muur. Hierdoor kun je vetspetters en andere vlekken gemakkelijk van je muur poetsen. Zo blijven je witte muren goed schoon. Witte verf verandert met glans.


Waar: het kleurgevoel van een lichte tint is sterker bij een matte afwerking dan bij een hoogglans afwerking. Oftewel: matte zachtwitte verf oogt witter dan dezelfde kleur wit in hoogglans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts