donderdag 17 augustus 2017

Antiek aardewerk

Geniet van je vakantie naar Turkije, wij verzorgen de rest. Schalen en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Soms is het ook roomkleurig of wit. De scherf is bros en gemakkelijk met een mesje te bewerken.


Aardewerk heeft meestal een grauwe, gelige of rozige scherf. Wat zoekt Pieter’s Antiek ?

Bekijk alles met aardewerk ! Antiek en Kunst kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! De Gaech Antiek In- en verkoop van antiek , schuurvondsten, vintage, design en antiquariaat. Op de veiling van deze week: Attributed to Adriaan Kocx - A large faience. Antiek Keramiek en Porselein vind u op DeAntieksite. Vanwege de poreusheid van aardewerk dient het vrijwel altijd geglazuurd te worden.


Hieronder vallen zowel Europees als Aziatisch aardewerk en porselein. Dit kunnen hele serviezen zijn, maar ook een siervaas of gedenkbord.

In Europa hebben we lange tijd alleen objecten van aardewerk of steengoed (een niet water doorlatende klei) geha omdat men niet wist hoe porselein gemaakt moest worden. Keramiek valt, afhankelijk van de temperatuur van stoken, uiteen in drie groepen naar hardheid: het relatief zachte aardewerk , het harde porselein en een tussenvorm, steengoed. Gezien de veelheid van producenten en de lange periode waarin aardewerk wordt geproduceer is het vaak erg moeilijk om terug te vinden uit welke periode een voorwerp dateert. In ons aardewerk assortiment hebben we diverse complete serviezen, met bloemmotieven, maar ook strakke lijnen. Daarnaast Art Deco vazen, beelden en porselein uit Azië.


Verzamelaar of biedt uw collectie ter verkoop aan! In deze veelomvattende categorie is vooral het Nederlands keramiek en glas te vinden. En in de rubriek Glas: Leerdam – en Kristalunieglas.


Ook is er een collectie bollenvazen. Antieke dienbladen en theelichtjes zijn ook onderdeel van deze categorie. Ben je helemaal hierheen gescrolld om over satsuma aardewerk te lezen? Dan heb je geluk, want hier zijn ze.


Er staan 2satsuma aardewerk te koop op Etsy, en gemiddeld kosten ze € 1390. Het meest algemene satsuma aardewerk materiaal is keramiek. Als u slechts op zoek bent naar een bepaald object kunt u hier gebruik van maken. Marokkaans aardewerk is in vele kwaliteiten verkrijgbaar in Marokko.


Verschillen in loodgehalte, afwerking , gladhei details en fijnheid van de patronen kunnen aanzienlijk zijn.

Wij kopen het Marokkaanse aardewerk niet op van groothandelaren waar meerdere kwaliteiten gemengd worden. Fraaie Gouden Zeeuwse dopring karaat. Prachtige antieke karaat gouden Zeeuwse dopring. Voor antiek Delfts aardewerk zijn we op zoek naar voorwerpen uit de late 17de, de 18de en vroege 19de eeuw.


Is het merk alleen genoeg om te bepalen of iets Delfts aardewerk is? Een merk kan veel informatie geven over wanneer en door wie een voorwerp is gemaakt, maar om zeker te weten of u met Delfts aardewerk te maken heeft, moet er ook worden. Burbri antiek is een familiebedrijf dat zich al ruim jaar onderscheid binnen de antiekbranche.


Door de jaren heen is er door vader en zoon een passie ontstaan naar het vinden van antieke parels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts