woensdag 16 augustus 2017

Keramiek beelden raku

In de galerie staan de beelden en de objecten voor binnen. Het hele jaar door worden er cursussen, raku workshops, zaagseloven workshops, portretten kleien en personeelsdagen gegeven. Deze maskers waren de allereerste raku werkstukken die ik heb gemaakt. Apart beeld mooi gaaf stuk.


Cm verzenden wereldwijd aangetekend en.

Het zwart is mat, het craquelé glazuur heeft een fijne structuur. Waar vind ik gratis producten? Op Marktplaats Gratis vind je een overzicht van alle gratis producten. Geïnspireerd door mens en dier maak ik handgevormde beelden in aardewerk, steengoed of raku.


Beelden in aardewerk, steengoed of raku. Hebt u interesse in één van mijn kunstwerken, neem dan contact met mij op. Bekijk gerust mijn Galerie.

Raku kenmerkt zich ook door het esthetische principe wabi – of landelijkheid. Landelijkheid kan hier beter geïnterpreteerd worden als “natuurgetrouwheid” daar Raku stukken altijd onversier ongepolijst blijven, om zo de essentie van het stuk, de klei, de natuur, te behouden. Zaterdag februari en zondag februari is het weer zover, open atelier van 11:tot 17:op de Witte Paal 1te Schagen. Houdt de website in de gaten voor.


Het feit dat de kennis van Raku -aardewerk nu wereldwijd verspreid is, maakt het voor ons noodzakelijk om een fundamenteel en beter begrip van het originele Raku te cultiveren. Dit zou er toe kunnen leiden dat zich nieuw Raku -aardewerk ontwikkelt dat meer wordt dan de vrucht van een tijdelijke culturele ontmoeting. May is sinds haar jeugd met keramiek bezig.


Keramieken beelden en kunst van May den Arend. Een cursus bij een plaatselijke pottenbakker maakte. Kunst raku beeld keramiek gesigneerd handgemaakt. Na het volgen van een workshop helemaal enthousiast, nu dus ideeën verzamelen.


Wie weet komt het r ooit van om zelf. Kunst en creëren is altijd een onderdeel van mijn leven geweest. Het maken van handgevormde keramiek fascineert mij, de expressiemogelijkheden van het materiaal zijn bijna eindeloos.


Bij een raku stook worden keramiek werkstukken gemaakt van witte chamotte klei en met verschillende raku glazuren beschilderd en buiten in een speciale gasoven gestookt. Als het glazuur roodgloeiend is wordt het werkstuk met een tang uit de oven gehaald en in een ton met zaagsel geplaatst, waarna deze afgedekt wordt met een deksel.

Op de tweede dag (week later), maken we eerst de speciale Raku -glazuren aan, daarna glazuren we de werkstukken. Raku -oven die we buiten opgestookt hebben. De magie van Raku wordt vervolgens beleefbaar bij het precies op het juiste moment laten craqueleren, smoren in zaagsel en afkoelen in water van de werkstukken. Hoe maak je raku - keramiek ? Raku -keramiste Jolien van Es legt het uit! Hieronder vindt u beelden die raku gestookt zijn.


Eerst wordt een gebakken werkstuk geglazuurd. Raku stoken is een van oorsprong Japanse techniek waarbij het glazuur van een werkstuk craqueleert (=scheurvorming vertoont). Daarna wordt het in een gasoven zeer snel tot een hoge temperatuur gebracht. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee.


Hier maak ik mijn handgevormd keramiek. Een blokfluit van keramiek met handen en voeten-) op statief. Viool of contrabasje met handen en voeten op statief, geglazuurd. Vissen hangend in een bak, raku gestookt.


Cursussen, maar ook workshops, waaronder raku stoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts