dinsdag 5 juli 2016

Behang verven tips

Bekijk het gehele assortiment behang. Of bezoek één van onze winkels. De Grootste Verfleverancier van Nederland.


Verven over behang is heel makkelijk als je een speciaal behang op de muur hebt zitten dat je kunt schilderen. Vliesbehang en glasvezel behang is vaak speciaal ontworpen om te beschilderen. Ook als dit behang een patroon heeft, kun je het vaak gewoon verven.

Papieren behang kun je niet altijd beschilderen. Verder is het goed om te weten dat je bijna ieder type behang wel kunt verven , behalve afwasbaar behang en vinylbehang. Afwasbaar behang heeft een kunststof toplaag, waardoor de verf niet goed hecht.


Bij vinylbehang kan de muurverf na een tijdje gaan kleven. Dit komt door de weekmakers die in het vinyl zitten. Tip 2: Zorg dat de laatste beweging van de roller naar boven is en stop niet abrupt, maar beweeg de roller in een boog van de muur af voor een perfect resultaat. Zo, je hebt de oude schoenen aangetrokken en staat klaar met je kwast om je stoelen of muren een frisse kleur te geven.


Voordat je begint, hebben we levensveranderende schildertips die je project een stuk makkelijker maken.

Behang Verven Of Toch Verwijderen. Als je behang op veel plekken beschadigd is kun je het beste het behang verwijderen. Het kost dan te veel tijd om het te repareren en het eindresultaat zal dan tegenvallen. Je kunt in dat geval beter het behang netjes verwijderen, de muur repareren en de muur verven of opnieuw behangen.


Wanneer het behang loshangt of beschadigt is kies je best voor nieuw papier of lap je het eerst op met behangerslijm. Is het behang nog in prima staat dan kan je het papier verven. Er zijn twee belangrijke aandachtspunten: Hechtingslaag. Klassiek behang verven (hier bedoelen we ander behang dan vinyl of vlies) is niet zonder risico. Deze lijmsoort blijft ook na droging wateroplosbaar.


Voor je het glasvezelbehang gaat verven , is het belangrijk dat het behang helemaal schoon is. Tip 1: maak het behang eerst goed schoon. Dit betekent dat het eindresultaat niet zo mooi is als je zou willen.


Trakteer je huis op een mini-make-over met verf of behang. Even aan de slag en geniet van een hele nieuwe sfeer in je interieur. Kleine moeite en een groots effect!


Maak je huis extra mooi met behang. Ga voor grafisch of kies voor subtiele patronen en texturen.

Steden, dieren, bloemen en meer. Vind een ervaren en betaalbaar schilder die voor u uw behang kan schilderen. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Tip : om de gaten voor de pluggen te markeren, steek je een tandenstoker of een lucifer zonder kop zo diep in de plug dat deze nog een beetje naar buiten steekt. Tijdens het behangen zal de tandenstoker of de lucifer door het behang heen komen. Zo weet je precies waar de plug zich bevindt.


Bij zeer sterke soorten behang werkt dit trucje helaas niet. Wanneer je een kamer opnieuw wil verven of behangen doe je er goed aan om eerst het oude behangpapier af te halen. Het verwijderen van behang is een klus dat eenvoudig zelf te klaren is maar wel wat tijd vergt.


Welke methoden je kan toepassen afhankelijk van de behangsoort lees je hier. In oudere huizen kom je wel eens behang tegen met één of meerdere lagen verf eroverheen. De beste manier om dat te verwijderen is om het behang eerst in te kerven, dan nat te maken en vervolgens.


Eigenlijk ben ik geen voorstander van behang verven. Ik weet dat het uit nood geboren is en dat het een goedkope oplossing is. Ik wijs mijn klanten er altijd op dat je beter het behang kunt verwijderen en de muur wat strak maken en dan witten.


Duw het behang bij wandcontactdozen er zachtjes tegen en trek het vervolgens terug naar achter. Je zal nu de contouren in het papier zien die je makkelijk kan uitsnijden of knippen. Er kan simpelweg latex muurverf gebruikt worden voor het behang verven. Wanneer er latex gebruikt gaat worden is het wel nodig dat het behang goed vastgelijmd en dus stevig bevestigd aan de muur is.


De valkuilen van behangen , schoorsteen,deur,schakelaars en stopcontacten, hoe behangen we dat. Zou het echter wel mogelijk zijn om er overheen te verven , desnoods keer? Verven vind ik minder erg en hij kan dan zelf ook meehelpen in de vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts