woensdag 14 november 2018

Getrokken glas

Getrokken glas

Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties. Shop onze badkamerartikelen! Maak een ruimte voor ontspanning. Vind iets voor alle stijlen!


Keuken interieur accessoires. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen.


Door de nauwe samenwerking zijn wij in staat u deze beglazing tegen scherpe tarieven te leveren. Noble glas Dit restauratieglas op extra klaar glas is heel transparant met een licht onregelmatige oppervlakte, deze levendige oppervlakte stuctuur van Noble bewaart de charme van stijlvolle historische panden, dit alles in enkele, gelaagde versie alsook in dubbel glas. Monumentenglas is een isolatieglas met aan de buitenzijde een glasblad van getrokken glas met een zachte onregelmatige welving.


Verder een smalle spouw en een glad binnenblad voorzien van coating. Dit glas is bij uitstek geschikt voor gevels in historische gebouwen en monumenten. Vloeibaar glas gaat echter als een draad samentrekken - net zoals bij honing.


Het duurt dus nog meer dan een halve eeuw, voordat de technische problemen opgelost zijn en men echt vlak glas kan. Naast bedrijven en particulieren zijn wij vaste partner voor overheden wanneer het aankomt op historisch glas. Stolker Monuglas wordt uitgevoerd in getrokken glas waardoor men de zachte, onregelmatige spiegeling behoud die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten. Stolker Monuglas laat zich uitstekend combineren met Neutral S, zodat uw monumentale beglazing vanaf heden leverbaar is mét moderne prestaties.


Getrokken glas

Gesmolten glas wordt op een laag vloeibaar tin gegoten, waardoor het gelijkmatig uitvloeit, waarna het horizontaal als een eindeloos lint van glas op een baan wordt getrokken om verder te worden verwerkt. Het glas is zo viskeus dat het de staaf zal meevolgen. Op deze manier wordt snel een plat glasoppervlak verkregen, hoewel dit niet perfect is. Oude ramen zijn vaak nog opgebouwd uit platen getrokken glas , dit is te zien door de zogenoemde trekstrepen: het glas is plaatselijk dikker en dunner, waardoor de ruit een vertekend beeld geeft.


De betekenis van getrokken glas vind je op deze pagina. Er werd definitie van getrokken glas gevonden in de woordenlijst. Andere definities, verklaringen, omschrijvingen of synoniemen kan je zelf toevoegen om zo het woordenboek nog completer te maken. Classico is onderverdeeld naar de stijlperiodes uit de geschiedenis van het produceren van glas. De vervormingen en kleine oneffenheden die deze productie-wijzen met zich meebrachten zorgden voor een spel van licht en reflectie.


Getrokken glas

Monumentaal glas is een dergelijk getrokken restauratie glassoort met een gewelfde oppervlaktestructuur die volgens dit Fourcault principe gemaakt wordt. Dit glas zorgt er letterlijk voor dat monumenten klassiek blijven. Dat wil zeggen een historisch uiterlijk , maar dan wél geproduceerd volgens de allerhoogste kwaliteitseisen die we nu hanteren.


Het gesmolten glas verlaat daarna de oven als regel via twee of meer productielijnen. In de volgende productiefase wordt het patroon in het glas gedrukt door het glas tussen twee rollen door te voeren waarvan er één (soms beide) is voorzien van het gewenste patroon in spiegelbeeld. Het is dun genoeg om gebruikt te worden in bijna alle situaties. Bovendien wordt het uitgevoerd als getrokken glas. Het heeft daardoor een onregelmatige spiegeling die kenmerkend is voor monumenten.


Getrokken glas

Je mooie glas -in-lood ramen wil je natuurlijk niet kwijt. Het ziet er prachtig uit maar het is natuurlijk wel een. De cilinders werden in een oven verhit tot het glas zo week werd dat ze kon worden vlakgestreken op een vuurvaste plaat. Aan het begin van de twintigste eeuw vond de Belg Émile Fourcault het trekken van glas uit: het Fourcaultprocedé. Ons glaszettersbedrijf put uit meer dan jaar aan praktijkervaring in het herstellen van ruitschade en onderhoud van glas.


Bij glaszettersbedrijf KIEN staat betrouwbaarheid en kwaliteit voorop. Gehard glas valt bij breuk uiteen in duizenden stukjes terwijl gewoon glas in scherven uiteen valt. Glaszettersbedrijf Almere.


Het voordel hiervan is dat men minder lestsel zal oplopen bij het stuk gaan van de ruit. Wij leveren gehard glas in de volgende diktes: 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm, 15mm. Al het glas wat in onze webshop wordt aangeboden is onafgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts