woensdag 28 november 2018

Hout impregneren onder druk

Laat je drukwerk goedkoop drukken. Bekijk nú al onze mogelijkheden. Zonder tijd te verliezen: aanbiedingen ontdekken en direct zonder registratie aanvragen.


Gemakkelijk gebruikte machines op onze marktplaats kopen - grote keuze! Door het impregneren onder hoge druk wordt de levensduur van vurenhout drie tot vijf maal verlengd.

Er is dus aanzienlijk minder houtkap nodig. Dit is belangrijk voor u als klant maar ook voor onze bossen. Drukgeïmpregneerd hout is duurzaam en gaat tot keer langer mee. Onder druk behandelen is het proces waarin een product als ‘Tanalith E’ wordt gebruikt.


Het behandelingsproces wordt uitgevoerd door het hout in een grote tank te plaatsen. Daarna wordt de tank afgesloten en vacuüm gezogen. Vervolgens wordt de impregneervloeistof binnengelaten en wordt onder druk in het hout geperst.


Zodra de ketel (nagenoeg) drukloos is wordt deze gevuld met impregneermiddel.

Bovendien komt hier nog eens bar druk op. Het impregneermiddel zal in het hout geperst worden waardoor de druk in de ketel minder wordt. Als de druk onder een bepaalde waarde komt slaat de pomp weer aan om de druk weer op te voeren tot bar.


Dit betekent echter niet dat het hout door en door is geïmpregneerd. Het grote voordeel van impregneren is dat alle onderdelen geheel behandeld worden. Er bestaan twee methodes van impregneren. Door de druk op te voeren naar bar neemt het hout het impregneermiddel op. De meeste blokhutten bij Tuinhuiswens zijn onder druk geïmpregneerd.


Door gebruik te maken van deze methode is het hout beter bestand tegen water, schimmel en houtrot en neemt de levensduur ten opzichte van onbehandeld hout enorm toe. Wanneer de ketel vol is, wordt er nog een flinke druk op gezet, waardoor het impregneermiddel goed in het hout geperst wordt. Het hout neemt dit vocht op waardoor het verduurzaamt wordt.


Deze meet het aantal liters wat verbruikt wordt. Dit proces wordt door een computer geregeld. Je hebt na deze methode anderhalf jaar de tijd om het hout af te verken met lak, olie, verf of beits.


Hout impregneren onder druk. Dit is de methode die de langste levensduur van het materiaal garandeert.

De houten gevel delen worden in een ketel gestopt. De ketel wordt vacuüm gemaakt en ook in het hout bevindt zich dan geen lucht meer. Het wordt uitgevoerd in gesloten vaten door het onder druk en in vacuüm toevoegen van het impregneermiddel en heeft een aantal voordelen ten opzichte van drukloze methoden. Scheuren en gaten repareren.


Oneffenheden en splinters verwijderen. Na het reinigen het hout goed laten drogen. Behandel alle kanten van het hout inclusief van de kopse kanten. Impregneer het hout met Woodseal Pro. Gezaagd versus geschaafd hout Onbewerkt, gezaagd hout absorbeert twee keer zoveel vloeistof als geschaafd hout , waardoor gezaagd hout een stuk makkelijker te impregneren is: het impregneermiddel dringt gemakkelijker door in de structuur.


Onder hoge druk wordt het hout in de kern geïmpregneerd met in water opgeloste bio-polymeren. Deze bio-polymeren worden vervaagd uit een bagasse (een afvalproduct van de suikerriet oogst). De vloeistof geeft NobelWood een goudbruine kleur. Tijdens het verwarmen van het hout komt er een polymerisatie proces op gang.


Om uw tuinhuis optimaal te beschermen tegen schimmels en rottingsprocessen, dient u de ramen en deuren binnen een jaar te verven of te beitsen. Hierbij wordt hout onder hoge druk brandvertragend geïmpregneerd. Vind de beste selectie hout impregneren onder druk fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit hout impregneren onder druk voor de dutch luidspreker. Voor de leek is het sprayen het gemakkelijkste, daarna rollen en tot slot het onderdompelen.


Het onder druk impregneren is uitsluitend fabrieksmatig te doen. Brandwerend impregneren van hout voor binnen gebruik. Houtverduurzaming wordt bereikt door schimmel- en insectenwerende stoffen te impregneren. Veel hout dat buiten wordt toegepast is geïmpregneerd.


Veelal wordt dit gedaan met behulp van een drukvat, waarin het hout onder vacuüm wordt gebracht waarna het impregneermiddel wordt toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts